Pengguna-Pengguna produk Aprikot kakmasz

Tuesday, July 13, 2010

Kapsul Biji Aprikot AFDHAL - MAL10080124TC (pek lama)" KAPSUL BIJI APRIKOT AFDHAL (150 BIJI KAPSUL SEBOTOL)"


*Sumber maklumat adalah dari web induk di web dariwanitauntukwanita.com

Berdasarkan kepada buku "World without Cancer", biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain. Biji epal adalah yang kedua tertinggi. Apabila anda makan sebiji epal, makanlah kesemuanya, bijinya dan lain-lain.

Anda mungkin pernah mendengar kata-kata ini, "sebiji epal dalam sehari dapat hindarkan diri anda dari doktor". Ianya termasuklah bijinya. Sebaliknya, kita diberitahu sepanjang hidup kita untuk tidak memakan bijinya yang mana sangat bertentangan dengan apa yang diperlukan oleh tubuh kita.

Biji aprikot mentah mempunyai kandungan B17 yang sangat tinggi dan tertinggi diantara yang lain-lainnya. Disini, kami menawarkan biji aprikot mentah yang dibungkus, yang tidak dijemur dibawah cahaya matahari, tidak dibekukan dan tidak dimasak....semuanya yang MENTAH dan sangat baik untuk tujuan pencegahan dan rawatan penyakit. Biji aprikot jangan dimasak atau dibekukan supaya kebaikan yang ada padanya tidak hilang. Biji aprikot hanya berkhasiat dalam bentuk mentah.

Untuk menghilangkan rasa pahit apabila memakan biji aprikot ini, anda boleh memakannya bersama buah-buahan lain. Contoh, anda boleh makannya bersama kismis atau kurma atau buah-buahan segar yang lain.

Anda boleh juga menghancurkannya menggunakan mesin pengisar dan taburkan biji aprikot yang telah dikisar ke atas salad buah-buahan. Anda juga boleh mengunyahnya begitu saja. Sesetengah orang boleh mengunyah biji aprikot tanpa mencampurkannya dengan makanan atau buah-buahan lain.

Jika anda mengambil biji aprikot untuk tujuan pencegahan kanser, cukup dengan mengambil 10 hingga 20 biji dalam sehari.

Pada masa yang sama, cuba jauhkan diri anda dari mandi dan minum air berklorin, sebaiknya gunakanlah air beralkali untuk menyahkan toxin dari tubuh anda.

Makan hidangan yang berkhasiat. Elak daripada memakan makanan segera , makanan yang dibeli dari kedai yang mengandungi kimia dan pengawet, daging yang dicucuk dengan pelbagai jeni bahan kimia dan antibiotik.

Dapatkan makanan dan air yang paling berkhasiat serta udara yang sihat dan segar, dan sentiasa memasukkan biji aprikot kedalam diet pemakanan anda.

Satu lagi sebab kenapa anda perlu makan biji aprikot mentah, didalamnya terkandung bukan saja B17. Biji aprikot juga mengandungi B15 , enzim dan nutrisi lain yang sangat baik untuk tubuh badan manusia.

Oleh yang demikian, apabila diekstrak B17 dari biji aprikot dan dijadikan dalam bentuk tablet, anda hanya akan dapat B17, bermakna sebaiknya anda makan biji aprikot dalam bentuk asalnya atau yang dikisar dan diletakkan kedalam kapsul.

Bagi pesakit kanser, mulakan pemakanan biji aprikot mentah ini dalam dosej yang sedikit, contoh, 5 biji 2 kali sehari....Kemudian ditambah 1-2 biji setiap hari sehingga mencapai jumlah 13 biji 6 kali sehari.

Setiap orang berbeza dalam pengambilan biji aprikot mentah ini. Sesetengah orang perlu mengambilnya dalam dosej yang tinggi untuk melihat kesan positif dari pengambilan biji aprikot mentah dan sesetengah orang hanya perlu mengambilnya dalam dosej yang kecil dan kekerapan yang kurang untuk mendapat kesan penyembuhannya. Ini adalah kerana beberapa faktor perbezaan tubuh seseorang, ada yang tubuhnya mengandungi toxic yang lebih dari yang lain, saiz tubuh yang berbeza juga memainkan peranan, tapi walaubagaimanapun, anda mesti pastikan anda memasukkan sebanyak mungkin biji aprikot kedalam tubuh anda dalam kadar secepat yang anda mampu.

Dengan mengalih pemakanan diet anda kepada yang semulajadi, ianya adalah bertentangan dengan apa yang bahan kimia akan lakukan kepada tubuh anda. Ianya akan membina sistem imunisasi tubuh anda, menyerang kanser yang wujud dalam tubuh anda serta menyahtoksin badan anda. Manakala bahan kimia dan dadah akan memenuhkan tubuh anda dengan toksin dan sekaligus memusnahkan sistem imunisasi anda. Bahan kimia atau dadah itu akan membunuh kanser tetapi pada masa yang sama ianya juga mematikan sel-sel yang baik didalam tubuh anda. Kita semua perlu memastikan yang sistem imunisasi tubuh kita berada didalam keadaan yang 'Tip-top" kerana ianya merupakan sistem pertahanan kita.

Kapsul Biji Aprikot AFDHAL disediakan dalam bentuk kapsul, ia mudah dimakan terutama bagi mereka yang sukar untuk mengunyah dan menelan biji aprikot mentah yang mempunyai rasa sangat pahit. Kandungan kapsul adalah 100% kisaran biji aprikot mentah yang pahit. Pengambilan Kapsul Biji Aprikot sangat digalakkan sebagai makanan tambahan seharian bagi mencegah pelbagai masalah kesihatan terutamanya penyakit kanser.

Berikut adalah kebaikan-kebaikan yang boleh diperolehi daripada pengambilan kapsul biji aprikot sebagai makanan tambahan seharian:

Mencegah dan merawat penyakit kanser
Membantu menstabilkan tekanan darah
Mengurangkan masalah sakit sendi
Menyelesaikan masalah jerawat
Menghaluskan kulit
Membantu masalah buasir
Mengelakkan migrain
Menyelesaikan masalah haid tidak teratur
Kencing Manis
Menghilangkan keputihan (bagi kaum wanita)
Melegakan asma dan resdungPENGALAMAN IBUBAPA SAYA SENDIRI

IBU ( Pn. Maimon Sarbini ) - KETUMBUHAN / KANSER

20 Feb 2010 adalah tarikh yg menyedihkan bagi keluarga saya kerana kami dikejutkan dengan berita ibu saya disyaki mengidap penyakit kanser payudara!

Walaupun ia masih di peringkat permulaan, namun selepas memogram pertama, doktor telah mengesahkan terdapat 4 ketulan kecil (cyst) di sekitar puting payudara ibu saya. Doktor memberitahu tiada apa yg boleh dilakukan kerana kanser itu masih kecil dan kimoterapi tidak boleh dijalankan. Tetapi apa yg membimbangkan, ketumbuhan itu merebak degan cepat sehingga sampai ke pangkal ketiak, lalu doktor mengambil sample tisu utk kajian. Sakitnya tak boleh digambarkan ketika itu, kata ibu saya.

Kami sekeluarga berusaha mencari ubat penawar merata tempat temasuklah di internet, sehingga akhirnya saya terjumpa kapsul biji aprikot ini. Lalu, saya membeli 10 botol utk ibu saya makan secara berterusan.

Diawal pengambilan, ibu saya mengalami kesakitan seluruh badan terutama di bahagian payudaranya. Bintik-bintik merah juga timbul di sekitar badan .Namun ,kesakitan itu beransur kurang hari demi hari dan ia mengambil masa lebih kurang 3 minggu. Setelah itu, kesan itu beransur hilang. Namun beliau masih meneruskan pengambilan kapsul biji aprikot ini.

Temujanji memogram seterusnya ialah pada bulan Ogos 2010. So, ini bermakna kami ada masa beberapa bulan untuk melihat keberkesanan kapsul biji aprikot ini. Jika ia mujarab ... Alhamdulillah dan jika tidak, kami akan mencuba ubat yg lain pula. Mungkin tak serasi.

Bulan Ogos yang lalu ibu sy telah menjalani memogram yang di maksudkan, doktor yg memeriksa mendapati ketumbuhan kanser itu tidak merebak dan membesar seperti yg dijangka. Doktor itu mengulangi proses itu sehingga 4 kali untuk mendapat kepastian. Kira hairan gak lah doktor dan nurse masa tu.

Berita gembira itu sangat melegakan hati kami sekeluarga. Allah telah menyembuhkan penyakit ibu saya melalui kapsul biji aprikot ini. ALHAMDULILLAH.BAPA ( Kamarul Zahari Yusof ) - BATU KARANG

Baru-baru ni bapa saya mengalami kesukaran buang air kecil dan kesakitan di bahagian bawah perut (pangkal ari-ari). Hasil pemeriksaan di hospital kerajaan, beliau didapati mengalami kencing berdarah dan simtom ini biasanya disebabkan masalah buah pinggang. Setelah itu beliau disahkan menghidap penyakit batu karang.

Terlanjur saya dah beli 10 botol kapsul biji aprikot untuk ibu saya yg sakit kanser (cerita diatas), saya pun meminta bapa saya makan kapsul biji aprikot yang sama. Jimat kos sikit. 2 penyakit 1 ubat.

Diperingkat permulaan, bapa saya terasa sakit seluruh badan. Bintik-bintik merah halus timbul di tangannya dan dia juga mengalami demam. Dia juga mengalami kesakitan di bahagian bawah perut (pangkal ari-ari). Beliau berpendapat, ini adalah tindakbalas positif biji aprikot yang dimakannya. Dia teruskan makan kapsul biji aprikot itu kerana beliau ada temujanji doktor dalam masa 2 minggu lagi. Dia bertekad untuk melihat kemujaraban kapsul biji aprikot ini sebelum mencuba rawatan lain.

2 minggu berlalu. Doktor mendapati batu karang bapa saya telah tiada, kencingnya juga normal dan buah pinggangnya juga tiada masalah. Syukur alhamdulillah dengan izin ALLAH, bapa saya telah sembuh. Sehingga kini dia masih lagi makan kapsul biji aprikot untuk menjaga kesihatannya. Malah ibubapa saya kini turut membantu saya mempromosi aprikot ini di Negeri Sembilan. Ada juga pesakit-pesakit yang menghidapi penyakit buasir dan sakit sendi, dan kini mereka sudah sembuh. AMIN.

Nama ibubapa: Kamarul Zahari Yusof dan Maimon Sarbini
No.Tel: 017-664 6701